Miben különbözik a külföldi és belföldi betegszállítás?

Betegszállítás szolgáltatásunk alatt egyre többször vezet az utunk Magyarország határain kívülre: rendszeresen segítünk olyan betegeknek, akik külföldről szeretnének visszajutni Magyarországra, vagy éppen hazánkból szándékoznak egy másik országba utazni az egészségügyi állapotuk miatt.

A külföldi és a belföldi betegszállítás között azonban fellelhető néhány különbség, melyeket ebben a blogcikkben részletesen be is mutatunk.

Mikor vezet az út külföldre?

Az első kérdés, ami gyakran felmerülhet, hogy mikor szükséges a külföldi betegszállítás?

Ez több esetben is indokolt lehet: vannak betegek, akik számára egy-egy kezelés csak külföldi kórházban elérhető, például egy műtét, ami a gyógyuláshoz számára elengedhetetlen.

Ilyenkor a külföldi betegszállítás segíthet a betegnek a külföldre történő biztonságos kiutazásban, de akár a hazautazásban is ugyanolyan körültekintően a beteg segítségére vagyunk – nemcsak a kiutazásban, hanem a Magyarországra történő visszatérésben is maximálisan a páciensek mellett állunk.

Természetesen vannak olyan esetek is, amikor valaki egy vizsgálat vagy kezelés miatt teszi le a voksát a külföldi kórház mellett – ennek megannyi oka lehet, például hamarabb jutott időponthoz, vagy az intézmény szakmai elismertsége miatt szeretné ott igénybe venni a kezeléseket.

Előfordul azonban, hogy nem egy betegség, hanem egy sérülés a külföldi út oka: amennyiben egy magyarországi lakos szenved külföldön balesetet, és szeretne megbízható kezek között visszautazni az országba, szintúgy számíthat a szolgáltatásunkra.

Betegszállítás tervezése külföldi utaknál

Maga a betegszállítás már az utazás előtt megkezdődik, hiszen minden egyes alkalommal alaposan megtervezzük az előttünk álló utat.

Külföldi utazás esetében azonban tekintettel kell lennünk például a határátkelésre és az esetleges várakozási időre – különösképp akkor, ha az adott külföldi kórházba egy már megadott időpontra kell érkeznie a betegnek. 

Ilyenkor az időbeosztásra és az utazás várható idejének a megtervezésére kiemelt figyelmet fordítunk, hogy minden egyes beteget kényelmesen és a megadott időben tudjuk szállítani az úti céljára.


Amikor a betegszállítás külföldi utakra visz

Amikor a szó legszorosabb értelmében ismeretlen utakon járunk, elengedhetetlen, hogy kiemelten odafigyeljünk a pontos közlekedésre.

Már a szomszédos országokban is találkozhatunk olyan utakkal és útviszonyokkal, melyek hazánkra egyáltalán nem jellemzőek, emiatt pedig szakembereink még nagyobb figyelmet szentelnek az útra.

Találkozhatunk az utazás alatt a hegyekben keskeny utakkal, vagy éppen nehezen belátható kanyarokkal, ahol nemcsak a kiváló vezetési képességekre, hanem a körültekintésre is egyaránt szükség van – főleg abban az esetben, amennyiben az az első alkalom az adott útvonalon.

Tapasztalt betegszállítóink hatalmas rutinjának köszönhetően azonban szinte bármilyen körülmények között képesek remekül teljesíteni: több ezer belföldi és külföldi biztonságosan levezett kilométerrel a hátunk mögött sokféle utat volt szerencsénk bejárni, emiatt pedig a kihívást jelentő környezetek sem jelentenek számunkra akadályt.

Tájékozódás mesterfokon

Külföldön jelentősen kevesebb helyismerettel rendelkezünk otthonunkhoz képest: azonban egy betegszállító semmiképp sem kockáztathatja, hogy eltéved, hiszen ez a beteg számára akár súlyos következményekkel is járhat.

A külföldi betegszállítás alatt elengedhetetlen útitársunk a megbízható navigációs rendszerünk: segítségével pontos instrukciókat kapunk a helyes irányról, és az aktuális forgalmi változásokról is.

Az utazások alatt fontos nyomon követnünk, hogy nem-e történt esetleg valahol baleset, nem alakult-e ki dugó, vagy esetleg valami egyéb forgalmi változás. Ezek a tényezők mind megnehezíthetik, vagy akár el is lehetetleníthetik a pontos érkezést. 

Szerencsére mindig rászámolunk egy kis időt az esetleges újratervezésre, hogy útvonal módosítás esetén se következzen be behozhatatlan mennyiségű késés. Fontos körültekintőnek lenni még az előreláthatatlan helyzetekben is, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a mi irányításunkon kívül eső tényezők befolyásolják az utazást – ezekre pedig mindig felkészülünk.

Külföldi betegszállítás – összegzés

Míg valóban fellelhetőek hasonlóságok a belföldi és a külföldi betegszállítás között, megállapíthatjuk, hogy egy külföldi út jelentősebb felkészültséget követel meg a betegszállítóktól, mint egy belföldi utazás.

Minden egyes külföldi betegszállítás sikerélménnyel tölt el bennünket, hiszen a gondos tervezésnek köszönhetően segíthetünk a betegeknek megkapni a szükséges kezeléseket, vagy éppen hazajutni Magyarországra.

Önnek is készségesen segítünk!

Amennyiben Ön is igénybe szeretné venni betegszállítási szolgáltatásunkat – akár belföldi, akár külföldi utazás céljából -, keressen minket bizalommal!

Kollégáink egyeztetni fogják Önnel a szükséges információkat, az utazás alatt pedig empatikus, figyelmes és gondoskodó szakemberek töretlen támogatására számíthat. Nemcsak az utazásban, hanem a kórházi folyamatokban is a segítségére vagyunk: segítünk az intézményen belüli eligazodásban, és még az osztályra történő eljutásban is.

Tartalom