Betegszállítás szomszédainkhoz – Ausztriába és Erdélybe utaztunk!

Mentő

Egy betegszállítás alatt az út sokfelé vezethet: természetesen egészségügyi intézményekbe, ahol a beteg megkaphatja a szükséges vizsgálatokat vagy kezeléseket, vagy éppen egy eseményre, ahová önállóan nem tudna eljutni, de van, amikor az utazás Magyarország határait túllépi.

A hozzánk forduló betegeknek készségesen segítünk akkor is, ha az utazás külföldre vezet, vagy éppen külföldről Magyarországra. 

Ebben a blogcikkben most a külföldi betegszállításé a főszerep: lássuk hát, hogy mi mindent érdemes tudni arról, amikor az út egy másik országba vezet!

Mely országokra érvényes a külföldi betegszállítás szolgáltatás?

Utunk sok esetben a szomszédos országok valamelyikébe vezet, azonban ez közel sem jelenti azt, hogy kizárólag Magyarországgal határos ország lehet az úti cél: szolgáltatásunk ugyanis egész Európára kiterjed.

Miért választanak a betegek magyar betegszállítót külföldön?

Egy külföldi megbetegedés vagy sérülés mindenkit váratlanul érhet: sokak számára nyaralás vagy egy fontos esemény alatt történik meg a baj, és a biztonságos hazaútra gyors, biztonságos és hatékony megoldást kell keresniük.

Külföldön az ellátásra más szabályok vonatkozhatnak, mint hazánkban, és az idegen nyelvi környezet miatt akadályt jelenthet a baleset vagy betegség pontos leírása és a betegszállítás megrendelése. Magyarul a beteg vagy a hozzátartozói sokkal precízebben tudják a segítségkérést elintézni.

Ezen felül pedig az idegen országban szerzett sérülés vagy megbetegedés egy rendkívül stresszes szituációba helyezi a beteget. A környezet, mégha már járt is ott korábban, idegen: a magyar nyelvi környezet ilyenkor nemcsak segítséget, hanem biztonságot is nyújt a sérült számára, ami nemcsak a fizikai, hanem a lelki megkönnyebbülést is jelentősen elősegíti. 

Irány külföld: ilyen volt az ausztriai és az erdélyi betegszállítás

Pár hete egy igencsak elfoglalt hétvégének nézhettünk elébe: két magyar állampolgár is a segítségünket kérte a hazajutásban, ráadásul mindkét esetben az út egy szomszédos országba vezetett.

Egy beteg Ausztriából, míg egy másik pedig Erdélyből fordult hozzánk segítségért: hosszú út állt előttünk, de már az első perctől fogva tudtuk, hogy készen állunk szakmailag magas színvonalú, biztonságos és precíz szolgáltatást nyújtani. 

A kényelmes betegszállítás titka

Minden egyes betegre, aki hozzánk fordul segítségért, már az első perctől kezdve teljes mértékben odafigyelünk: az utazás megkezdése előtt pontosan megtervezzük előre az utat, így a beteg és mi is tiszta képet kapunk arról, hogy mennyi idő lesz a betegszállítás.

Ezután pedig a naprakész navigációs rendszerünk segítségével elindulunk a megadott helyre, ahol a beteget felvesszük – itt minden esetben a megbeszélt időpontra érkezünk, majd együtt indulunk tovább a beteg otthonához, vagy a megbeszélt egészségügyi intézménybe.

Modern, speciális rugózással ellátott betegszállító autóink ügyesen alkalmazkodnak a különböző kialakítású utakhoz, így a beteg minden esetben kényelmes környezetben töltheti el az utat, mellette pedig szakmailag tapasztalt, empatikus és odaadó betegszállító személyzet utazik.

Így telt az utazás

Mindkét betegszállítás esetén több órás út állt előttünk, ráadásul Magyarország határain túlra vezetett az út: így elengedhetetlen volt a megfelelő felkészültség.

Miután az előkészületeket (járművek ellenőrzése, az adatok egyeztetése és az útvonal megtervezése) elvégeztük, megkezdődhetett az utazás. A külföldi betegszállítások alatt rendkívül nagy figyelemmel vagyunk az utakra és a környezetünkre – Erdély és Ausztria vadregényes tájai a sofőr koncentrációját különösképp megkövetelik. 

Töretlen figyelemmel vezettük végig az utat egyenesen az úti célig, ahová a megbeszélt időpontra, pontosan érkeztünk – a beteget odaadóan fogadtuk, majd gondosan segítettünk a beszállásban és a csomagok elhelyezésében, hogy a hosszú út a lehető legjobb körülmények között teljen el.

Mindkét esetben a betegek fizikai és lelki jóllétét is prioritásként kezeltük: szakembereink nyitottan és együttérzéssel fordultak a páciensek felé, minden felmerülő kérdést készségesen megválaszoltak és kedves, támogató szavaikkal járultak hozzá a beteg komfortérzetéhez. 

Büszkén kijelenthetjük, hogy az erdélyi is és ausztriai utat is probléma nélkül, biztonságosan és kényelmesen tehettük meg. Betegeink az előre egyeztetett időpontra értek vissza Magyarországra, úgy, hogy modern és szakmailag megfelelően felszerelt környezetben utazhattak. 

Egész Európán belül segítünk

Ahogy azt már említettük, külföldi betegszállítás szolgáltatásunk nemcsak a szomszédos országokra, hanem egész Európára kiterjed, így távolabbi országokba való eljutásban is készségesen segédkezünk. 

Amennyiben Ön is szeretne megtudni többet arról, hogy milyen pontosan a külföldi betegszállítás, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tartalom