Az Alpok meghódítása: külföldi betegszállítás

Mentősök

Ahogy azt már előző cikkeinkben is említettük, betegszállítás szolgáltatásunkkal nemcsak Magyarországon nyújtunk segítséget, hanem a külföldön bajba jutottaknak is. 

Egy baleset vagy egy hirtelen megbetegedés külföldön váratlan akadályokat állíthat elénk. Ilyenkor rengeteg helyzetre vagy problémára kell megoldást találni, amik közül a beteg ellátása és hazajutása szokta a legtöbb fejtörést okozni.

A külföldi betegszállítás alatt a hozzánk fordulókat nemcsak más országokban található kórházakba és kezelésekre segítjük el, ugyanis a váratlan helyzetekben is szintúgy rendelkezésre állunk – még akkor is, ha hazaszállításról van szó.

Ebben a cikkben most két esetet szeretnénk bemutatni: egy olaszországi utat és egy ausztriai betegszállítást, ahol két magyar betegnek segíthettünk abban, hogy biztonságosan hazatérjenek.

Külföldi betegszállítás egyenesen Milánó mellől

Hosszú útnak néztünk elébe, amikor megérkezett hozzánk a megkeresés: egy magyar beteg kérte a segítségünket abban, hogy Olaszországból biztonságosan és kényelmesen hazajuthasson. 

Egyedül, tömegközlekedéssel vagy éppen személyautóval sokszor nagyon körülményes, vagy egyenest kivitelezhetetlen sokszor a beteg számára az utazás. Sokszor az egészségügyi állapota nem teszi lehetővé azt, hogy épségben megtegye az utat önállóan, és az sem ritka, hogy fekvő pozícióban lehetséges csak az utazás. 

Tudtuk, hogy ilyenkor mindenképp profi betegszállításra van szükség.

Hezitálás nélkül egyeztettük le a pontos adatokat a beteggel a hollétéről, az utazás hosszáról, körülményeiről és időpontjáról, majd amikor minden szükséges információ a birtokunkban volt, nem volt más hátra, mint felkészülni az előttünk álló útra.

Betegszállító kocsi

Az előkészületek

Az utazás előtt megbizonyosodtunk a helyes útvonalról – a betegszállító járműveink egytől egyig modern navigációs rendszerrel vannak ellátva, amik belföldön és külföldön is remek szolgálatot teljesítenek. 

Egy több, mint 10 órás útnak álltunk elébe, oda-vissza pedig összesen 20 órányi levezetendő kilométer tornyosult előttünk. Ha az utazás sok időnek is tűnt elsőre, magabiztosan jelentettük ki már indulás előtt is: késés nélkül teljesíteni fogjuk, hiszen számítanak a segítségünkre.

Olaszországból Magyarországra: biztonságban, kényelmesen

Büszkén jelenthetjük ki, hogy csapatunk a megbeszélt időben gördülékenyen megérkezett a magyar betegért, és elindulhattunk együtt vissza Magyarországra.

A hosszú út alatt a beteg kényelmesen és biztonságos környezetben pihenhetett, nem kellett azon aggódnia, hogy egy tömegközlekedési eszközt le fog késni, vagy hogy egészségügyi állapota romlik-e az utazási körülmények miatt: igény szerint fekve, a legnagyobb kényelemben, a legmodernebb fekvőágyon tölthette el a hazafelé vezető utat pihenve. 

20 óra vezetés és több, mint 1800 kilométer: biztonságosan levezetve. 

Azonban a külföldi betegszállítás sorozata folytatódik…

Odaadó törődéssel segítettük haza a hozzánk segítségért forduló beteget Olaszországból: azonban még várt ránk egy újabb feladat, ahol a külföldi betegszállítás alatt kellett a maximumot nyújtanunk.

Irány Ausztria

Judenburg magasztos, szemet gyönyörködtető hegyvidékes tája nemcsak csodára méltó, hanem síparkjai vonzó turistacélponttá is teszik.

Nekünk is ide vezetett az utunk, hogy egy magyar sérültnek segítséget nyújtsunk a hazajutásban. A hozzánk forduló beteg éppen síelés közben törte el a lábát – állapota stabil volt, viszont önállóan a hazajutás kivitelezhetetlen lett volna a számára. 

Mondanunk sem kell: az időpont egyeztetés után útra is keltünk, hogy segítsünk.

A sérült a betegszállító autónkban biztos környezetben, betegszállító személyzet kíséretében utazott haza Magyarországra. A kényelmes utastér nyugodt környezetet biztosított számára a pihenésre, és fájdalmak nélkül tölthette el az utat úgy, hogy esetleges probléma esetén szakembereink készen álltak arra, hogy azonnali segítséget nyújtsanak neki.

Betegszállítás külföldre

Betegszállítás külföldi helyszínekre

Csapatunk büszkén tekint vissza erre a hétvégére, amikor Olaszországot és Ausztriát is megjártuk: a hosszú út ellenére örömmel tölt el minket, hogy segítséget nyújthattunk ott, ahol a legnagyobb szükség volt ránk.

Belföldi mellett külföldi betegszállítást is biztosítunk, nemcsak Magyarországról külföldre, hanem egy másik országból Magyarországra is – ráadásul egész Európán belül.
Ha Ön is szeretne többet megtudni külföldi betegszállítás szolgáltatásunkról, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tartalom