Betegszállítás magán úton: miért egyszerűbb?

mentőautó

A betegszállítás mindenkié: legyen szó fiatalokról vagy idősekről, fekvőbetegekről vagy mozgáskorlátozott páciensekről, mindenkinek joga van ahhoz, hogy emberséges, biztonságos és kimagasló minőségű környezetben jusson el a szükséges vizsgálatokra.

Ha arra az elhatározásra jutottunk, hogy a betegszállítás igénylése a legideálisabb opció saját magunk vagy egy hozzátartozónk számára, a megfelelő cég kiválasztása jelentős fejtörést okozhat. Sőt, mi több – a döntéshozatal, miszerint magán vagy állami úton szeretnénk e szolgáltatást igényelni, szintúgy dilemmát okozhat.

Manapság már egyre többen hajlanak a magán betegszállítás felé – ebben a blogcikkünkben megvizsgáljuk a magán mentő megannyi előnyét, illetve hogy miért érdemes a költségek ellenére is a szolgáltatást igénybe venni.

A magán és az állami szektor közötti különbségek

Fontos még az elején megjegyezni, hogy az egészségügyben a magán és az állami betegszállítás ugyanolyan fontos, mondhatni szimbiózisban léteznek – egyik sem jobb a másiknál és helyettesíteni sem tudják egymást, mindkettőre ugyanakkora szükség van a betegellátásban.

Különbségek azonban a két szektor között felfedezhetőek – az Országos Mentőszolgálat szorgos mentősei kiválóan remekelnek a sürgősségi betegellátásban és a helyszíni segítségnyújtásban. Gyorsan és hatékonyan látják el azokat, akik segítségre szorulnak, majd szélsebesen szállítják őket a kórházba, hogy a megfelelő ellátásban részesüljenek.

A magán mentő azonban olyan betegek számára ajánlott, akiknek az állapotuk stabil és vizsgálatokra, illetve kontrollra mennek a kórházba. Hirtelen baleset, sérülés, netalántán életveszélyes állapot esetén célszerű az Országos Mentőszolgálat segítségét kérni, ugyanis az ő hősies, gyors és szakmai segítségnyújtásuk szükséges ebben az esetben.

Betegszállítás magán úton

Miben más az állami betegszállítás?

Természetesen a betegellátás mellett állami formában betegszállítást is lehetőségünk van igényelni – ebben az esetben a betegszállítók, a magán megfelelőjéhez hasonlóan a beteg segítségére vannak a vizsgálatokra való eljutásban. Fontos azonban néhány eshetőséget figyelembe venni, amivel az állami betegszállítás alatt találkozhatunk.

Sajnos az állami szektor sokszor túl van terhelve, és mind a mentősökre, mind a betegszállítókra rengeteg munka vár, amit igyekeznek a lehető leghatékonyabban elvégezni – azonban a leterheltség miatt előfordulhatnak késések vagy éppen csúszások. Ezek sokszor a szakembereken kívüli tényezők miatt alakulnak ki, azonban egy-egy elmulasztott vizsgálat akár súlyos következményekkel járhat.

Fontos tényező lehet, hogy az állami betegszállítás során sokszor egyszerre több beteget is szállítanak. A pácienseket együtt viszik el a kórházba, ami miatt lehet, hogy egy vizsgálatra órákat kell várni – sokan a hosszadalmas várakozást az egészségügyi állapotukból kifolyólag nem viselik jól, de az is meglehet, hogy valakit a többi pácienssel való utazás feszengéssel és szorongással tölt el.

Amit a magán mentő nyújt

Felszereltségből jeles

Az államival ellentétben a magán betegszállítás minden esetben a beteg igényeihez igazodik, amiről a modern és korszerű felszereltség is árulkodik. 

Járműveinkben szintezhető fekvőágy található, ami a betegek kényelmét segíti elő az utazás alatt, emellett pedig plusz pokróccal és párnával is igyekszünk a páciensek kényelmét és a komfortos utazást elősegíteni. 

Az egészségügyi intézményekben, vagy éppen egy társasház lépcsőin a közlekedés sokszor körülményes lehet, ezért is rendelkezünk kerekes hordszékkel, am a fel-és lejutást jelentősen megkönnyíti a beteg számára. Szakembereink minden esetben a beteg segítségére vannak a közlekedésben, hogy az balesetmentesen és biztonságosan történjen. 

Fő a rugalmasság

A magán mentők egyik legnagyobb előnye, hogy teljes mértékben a beteg időbeosztásához igazodnak. A szolgáltatás igénybevétele előtt egyeztetjük a vizsgálat pontos időpontját, majd az utat gondosan megtervezzük, hogy a késésnek még a legkisebb esélyét se adjuk meg. Modern navigációs rendszerünknek köszönhetően a legfrissebb közlekedési információkkal rendelkezünk, így ha egy váratlan baleset is történne, aggodalomra semmi ok – azonnal tudunk egy alternatív útvonalat találni. 

Szakmaiság és törődés

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a legkiemelkedőbb minőségű járművekkel és a legfrissebb szakmai tudással segítsünk minden betegnek, akik hozzánk fordulnak segítségért. Azonban a segítségnyújtás sokkal több, mint a szakmai felszereltség, hiszen az empátia és a figyelmesség is ugyanolyan kiemelkedő szerepet játszanak.

A betegeknek nemcsak a kórházba való eljutásban segítünk, hanem az osztályra történő eljutásban is, legyen az a lépcsőkön való felsegítés vagy a kiigazodásban történő segítségnyújtás. Kérés esetén pedig a beteget megvárjuk, amíg végez az adott vizsgálaton, ha kell, még a gyógyszer kiváltásában is segítünk mielőtt hazaindulunk. 

Szakembereink minden esetben nyitottan és előítéletektől mentesen viszonyulnak a betegekhez, hiszen ő is ugyanolyan ember, mint mi – ugyanolyan érzésekkel és a saját, értékes élettörténetével. Ebből kifolyólag igyekszünk nyugodt környezetet teremteni, ahol a beteg minden kérdésére és aggodalmára szívélyesen válaszolunk – a lelki támogatás kéz a kézben jár a szakmaival. 

Kisebb leterheltség

Ahogy azt már említettük, az állami szféra betegszállítói sokszor túlságosan is le vannak terhelve, ez azonban a magán betegszállításban már kevésbé tapasztalható. Ebből kifolyólag magán betegszállítás keretei között az MV Betegszállításnál a beteg minden esetben egyedül utazik, hiszen egyszerre csak egy beteget szállítunk – természetesen, ha a pácienssel kísérő is szeretne jönni, mondjuk egy támogató barát vagy hozzátartozó, erre biztosítunk lehetőséget.

Betegszállító kocsi felszereltsége

Biztonságos és emberséges betegszállítás az MV Betegszállításnál

A fentieket összegezve, megtudhattuk, hogy az állami szférában dolgozó egészségügyi szakemberek sokszor túlságosan le vannak terhelve, amiből adódóan a betegszállítás nem tud olyan zökkenőmentesen haladni, mint ahogy azt a beteg igényei megkívánnák.

Ezzel ellentétben a magán úton történő betegszállítás garantáltan a beteg igényeihez igazodik, mind felszereltségben, rugalmasságban és szakértelemben is. 

Ha Ön is szeretné betegszállítási szolgáltatásunkat igénybe venni, vagy éppen egy hozzátartozóját szeretné magán mentővel segíteni, forduljon hozzánk bátran további információkért vagy időpont egyeztetéséért!

Tartalom