Magán betegszállítás hozzátartozókkal együtt

anya lánya

Az ismeretlen valamilyen mértékben mindig ijesztő. Nem feltétlen amiatt félünk, ami történni fog, hanem inkább elfog minket egy kellemetlen érzés, amit hiába próbálunk elnyomni, makacs módon velünk marad az esemény végéig.

Az alábbi helyzet rendkívül igaznak bizonyulhat kórházi vizsgálatok és kezelések előtt, pláne, ha most veszünk részt először az adott procedúrán – annak ellenére, hogy tudjuk, hogy biztos kezekben vagyunk, az ismeretlen ugyan minimális, de egy kényelmetlen érzettel tölt el minket. 

Ezt a megpróbáltatást pedig sokkal könnyebben vesszük, ha egy kedves hozzátartozónk vagy egy segítőkész barátunk támogat minket – néhány kedves szó, vagy éppen egy bátorító kézszorítás megadhatja nekünk azt az erőt, hogy a kórházlátogatás nyugodtabban menjen végbe. 

Betegszállítás szolgáltatásunk során lehetőséget biztosítunk arra, hogy az utast elkísérje egy rokona vagy egy szívéhez közel álló személy – vizsgáljuk meg jobban, hogy milyen előnyökkel jár, ha kísérővel vágunk neki az útnak!

Amikor a támogatásra igenis szükség van

Az életben adódnak olyan helyzetek, amikor igényeljük azt, hogy valaki mellettünk álljon. Egy nehéz nap után egy kellemes beszélgetés egy kedves barátunkkal, vagy egy különösen megterhelő hét után egy jó hangulatú családi program szinte új erővel tölt fel minket – szeretteink odaadó támogatása hatalmas lelki erővel szolgálhat a számunkra, amire nehéz idők esetén szükségünk is van.

Ilyen helyzet lehet egy komolyan orvosi kezelés vagy beavatkozás is – hiszen a beteg meglehet, hogy még sosem esett át hasonló szituáción és nem tudja, hogy mire számítson. Ebben az esetben a szerettei és a családja támogatása kiemelkedően fontos lehet a számára, biztonságérzettel töltheti el őt a jelenlétük – lehetőséget kap, hogy valakivel nyíltan és őszintén megossza az aggodalmait. Egy szakemberrel a beszélgetés nem érezhető annyira felszabadultnak és a beteg lehet, hogy ódzkodik attól, hogy félelmeit megossza az orvosával – a szeretteitől kapott kedves, nyugtató szavak viszont annál inkább a segítségére vannak.

Betegszállítás után kórházi kezelésre érkezés hozzátartozóval

Milyen előnyökkel jár, ha a betegszállítás alatt kísérő is jelen van?

A kísérővel utazás rendkívül sok előnnyel jár a beteg számára – vessünk rájuk egy kicsit részletesebb pillantást!

A kezdeti nehézségek legyőzése

Amennyiben a betegnek ez lesz az első alkalom, hogy magán betegszállítás keretein belül jut el a szükséges kezelésekre, kifejezetten ajánlott is lehet a kísérővel történő utazás.

Az új, idegen környezet már magában nyugtalansággal töltheti el az utast, annak ellenére is, hogy biztonságos körülmények között utazik – egy hozzátartozó jelenléte viszont ezt a félelmet rendkívüli mértékben enyhítheti, hiszen a beteg mellett áll egy biztos és ismerős támasz. 

Egy segítő kéz

Az érzelmi támogatás mellett egy kísérő fizikai síkon is segíteni tud a betegnek. Előfordulhat, hogy a pácienst kényelmetlenül érinti, ha számára idegenek érnek hozzá, kényelmetlen érzést kelthet benne, pláne, ha sok új inger éri egyszerre az utazás alatt, például az új környezet – egy ismerős érintés hatalmas jelentőséggel bírhat a beteg számára.

Ráadásul a közeli hozzátartozó alaposabb ismerettel rendelkezik, hogy a beteg hogy preferálja, ha segítenek neki, így a betegszállító szakemberek segítségére is lehet annak érdekében, hogy a beteget kényelmesen és biztonságosan segítsék a kórházon belül.

Amikor minden biztosan megvan

Egy kedves rokon vagy barát hatalmas terhet vehet le a beteg válláról, ha néhány feladatban a segítségére van: ilyen lehet például az, ha segít összekészíteni a már meglévő kórházi leleteket és magánál tartja azokat, amíg meg nem érkeznek a vizsgálatra. Ezen kívül pedig, ha a beteg esetleg több napra készül befeküdni a kórházba, a kórházi csomag összeállításában is hatalmas segítség lehet, ha külön figyelmet fordít arra, hogy a betegnek megvan-e mindene és nem fog-e hiányt szenvedni semmiből a bennmaradás ideje alatt.

Az iratok összekészítése és a bepakolás a betegre plusz nyomást helyezhet egy eleve stresszes helyzetben, viszont a hozzátartozó a készülődésben és az utazásban a lelki biztonság mellett rendkívül fontos, fizikai támogatást is nyújt.

Egy kis extra gondoskodás

Stresszes helyzetben mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy saját szükségleteinket akaratlanul a háttérbe szorítsuk. Egy közelgő vizsgálat időpontja is egy ilyen stresszor lehet a beteg számára, kiváltképp közvetlen a kezelés előtt – ha valaki ilyenkor a beteg szükségletei felől érdeklődik, esetleg egy kis étellel vagy itallal kínálja (fontos: ebben az esetben érdemes ügyelni arra, hogy a kezelés előtt szabad-e ételt vagy folyadékot fogyasztani), akkor jelentősen hozzájárulhat a beteg jóllétéhez.

Kórterem

Akiknek minden esetben érdemes felajánlani a segítségünket

Természetesen a betegszállítás minden korosztály által igénybe vehető, azonban az idős betegek esetében kifejezetten ajánlott, hogy egy hozzátartozó felajánlja a segítségét. 

Sok esetben a szépkorú beteg nem szeretné a fiatalabb hozzátartozóit erre a feladatra megkérni – ennek számos oka lehet, például nem szeretné, ha a betegségével még ily módon is a rokonaihoz kelljen fordulnia, mert túl nagy szívességnek érzi ezt a kérést.

Amennyiben lehetőségünk van rá, ezt a lehetőséget tanácsos magunktól felajánlani, hogy az esetleges kételyeket és aggodalmakat eloszlassuk, és hogy azt éreztessük idős hozzátartozónkkal, hogy mindig számíthatnak ránk a nehéz helyzetekben.

Ahol mindig lehetőséget biztosítunk a beteg elkísérésére

Az MV Betegszállításnál rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy a magas színvonalú szolgáltatás mellett a betegek lelki állapotát is szem előtt tartsuk. Szakembereink minden esetben emberségesen, nyitottan és lelkiismeretesen fordulnak a betegek felé, akik hozzánk fordulnak segítségért, ámbár tudjuk, hogy a szakemberek odaadósága összehasonlíthatatlan a szoros családi kötelékekkel – éppen ezért minden esetben lehetőséget biztosítunk arra, hogy a beteggel kísérő is utazhasson.

Amennyiben Ön is szeretne egy hozzátartozójának az érzelmi támogatás mellett is segíteni, döntsön a magán betegszállítás mellett, forduljon hozzánk bizalommal!

Tartalom