Magánmentő, mint betegtaxi

Kerekesszék

Ha Ön egy mentőautóra gondol, milyen gondolatsor bontakozik ki a lelki szemei előtt?

Ugye egy akciódús jelenet játszódott le Ön előtt is?

Sokan, ha a mentőkre gondolnak, az izgalom, a sietség és az életmentés hősi szándéka az első, ami beugrik nekik. Egy verseny az idővel, ahol a szakemberek megtesznek mindent a betegért, hogy időben megkapja azt a segítséget, amire rászorul. 

Egy száguldó, szirénázó autó jelenik meg a gondolatainkban, ahogy fénysebességgel szeli az utakat a beteg felé, aki valamilyen súlyos sérülést szenvedett.

Nos, a fenti jelenet helyénvaló, azonban a magánmentők esetében a helyzet kicsit más: az út nemcsak a kórház kapujáig és a beteg otthonáig vezet, hanem egy úgynevezett betegtaxi szolgáltatásnak is eleget tudnak tenni. 

De mit is jelent pontosan a betegtaxi fogalma? Ebben a blogcikkben most ezt a témát járjuk részletesebben körbe és betekintést teszünk e hasznos szolgáltatás megannyi lehetőségei és előnyei közé.

Csak kórházi fuvarok?

Ahogy azt már láthattuk, ha egy mentőre gondolunk, több, mint valószínű, hogy elsőre egy szerencsétlen baleset és egy sürgős kórházi út jut az eszünkbe – a mentőket a kórházakkal kötjük össze, ami természetes. 

Magán mentőszolgálati szolgáltatásunk azonban nemcsak a kórházi utakat foglalja magába, hanem az egyéb helyszínekre való eljutást is.

Ez lehet például valamilyen ügyintézés: egy levél feladása a postán, vagy egy halaszthatatlan dolog elintézése a bankban. Ezen kívül egy eseményre való eljutás is vezethet egy másik helyszínre: ez lehet családi összejövetel, egy esküvő, vagy egy kellemes kiruccanás a barátokkal. 

Betegszállítási szolgáltatásunk a kórházi vizsgálatokra való eljutáson kívül igénybe vehető abban az esetben is, ha nem egy kórterem az úti cél: hiszen az eljutás nem feltétlen csak a kórházba lehet körülményes valakinek.

Mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhely

Betegtaxi – nem csak betegeknek

Ahogy azt a neve is sugallja, a betegszállítás és a betegtaxi egy remek lehetőség azok számára, akiknek az egészségügyi állapotuk nem teszi lehetővé az önálló utazást – vagy éppen nincs a közelükben egy hozzátartozó vagy egy ismerős, aki az eljutásban a segítségükre tudna lenni. 

Sok beteg számára az egyedüli utazás megoldhatatlan. A betegség tüneteiből vagy a kezelésből kifolyólag a vezetés akár életveszélyes is lehet, a tömegközlekedés pedig sokszor kimerítő és kiszámíthatatlan, pláne ha egy másik városba szeretne a páciens eljutni. 

Erre a magán betegszállítás és a betegtaxi remek megoldást kínál, hiszen a beteg egy biztonságos környezetben teheti meg az utat szakemberek segítségével, akik készen állnak arra, hogy felmerülő panaszok vagy kérdések esetén az utast készségesen segítsék.

Azonban a betegszállítás nemcsak valamilyen betegségben szenvedőknek ajánl segítséget, hanem mozgáskorlátozott személyeknek is.

Amiről nem esik sok szó…

A mozgáskorlátozott személyek számára, a tartós betegséggel küzdőkhöz hasonlóan, az eljutás egyik helyszínről a másikra komoly akadályokkal járhat. 

Ha egy másik városba szeretne eljutni a személy egy eseményre, akkor az utazás sokkal stresszesebb számára, mint egy olyan embertársának, aki nem mozgáskorlátozott. 

Sok tömegközlekedési eszközön nincs megfelelő hozzáférés biztosítva a mozgáskorlátozott személyek számára, így nekik a fel-és leszállás már magában megterhelőbb, hiszen sokkal jobban oda kell figyelniük saját maguk testi épségére és a környezetükre egyaránt. 

Napjainkban már egyre több akadálymentesített busz, vonat és villamos közlekedik, azonban ez a tendencia nem mindenhol észlelhető – kisebb településeken és falvakban ez a változás jelentősen lassabban tör utat, mint például a nagyobb városokban és a fővárosban

Ugyanez a parkolásra is elmondható – nem minden területen van mozgássérült parkolóhely biztosítva, így autóval is sokszor megoldhatatlan a biztonságos közlekedés.

Mozgáskorlátozottként a mindennapi tevékenységek, különösen az utazás, a szokásosnál nagyobb stresszel és odafigyeléssel járnak – amik pedig nagyobb kimerültséget is okozhatnak.

Mozgáskorlátozottként még akadálymentes környezetben is nagyobb stresszel és odafigyeléssel járnak a mindennapi tevékenységek. Még akadálymentes környezetben is a mozgáskorlátozott személy sok esetben szorul személyi segítőre az eszközei elérése, akadálymentes mosdó felkeresése és ki-be szállás alatt.

Miben segít a betegszállítás?

Mi az MV Betegszállításnál nemcsak a betegséggel küzdőknek, hanem a mozgáskorlátozott személyek számára is utazási lehetőséget biztosítunk. 

Az utazás minden alkalommal modern felszereltségű betegszállító autóval történik, ahol az utas a legnagyobb biztonságban és szakértői kezek között juthat el otthonától az úti célig, ezzel is csökkentve a rá nehezedő stresszt – hiszen nem kell a fel-és leszállással bajlódni, sem esetleges átszállásokkal kalkulálni.

Ezen kívül garantáltan akadálymentesített környezetben utazhat minden mozgáskorlátozott személy, aki hozzánk fordul segítségért, hiszen járműveink egytől egyig úgy lettek kialakítva, hogy akár kerekesszékkel is kényelmesen történjen az utazás. 

Mozgáskorlátozottak részére kialakított akadálymentesített folyosó

Garantált figyelmesség

Az utazás mindig tapasztalt szakemberek társaságában megy végbe, ezáltal pedig mindig jelen van valaki, akire a mozgássérült utas számíthat esetleges problémák vagy kérdés esetén. 

Számunkra a beteg jólléte és kényelme rendkívüli prioritást élvez, így a lehető legnagyobb empátiával és megértéssel fordulunk minden egyes személy felé, aki igényt tart a szolgáltatásainkra. 

Szükség esetén készségesen segítünk a mozgáskorlátozott utasainknak a be-és kiszállásban, illetve megérkezés után a pontos helyszínre történő eljutásban is, ha netalántán nincs megfelelő akadálymentesített út kialakítva. 

Ráadásul nemcsak az odaúton, hanem igény esetén hazafelé is rendelkezésre állunk és az utast az otthonáig visszakísérjük.

Pontos utazás az MV Betegszállítással

Betegszállítás szolgáltatásunk nemcsak kórházi kezelésekre való eljutásra, hanem eseményekre vagy egyéb helyszínre történő utazás esetén is igénybe vehető.

Ehhez nincs más teendője, mint időpontot egyeztetni velünk, hogy mikor menjünk Önért vagy hozzátartozójáért, mi pedig a megbeszélt időpontban érkezünk. Ezután pedig tovább indulunk együtt az úti célhoz, ahová bármiféle késés nélkül érkezhet meg – modern navigációs rendszerünk segítségével nyomon követjük az esetleges forgalmi változásokat és baleseteket, hogy minden kellemetlenséget elkerüljünk.

Ha Ön is szeretné igénybe venni betegszállítási szolgáltatásunkat – legyen szó kórházlátogatásról vagy egy eseményen való részvételről -, forduljon hozzánk bizalommal!

Tartalom