Magán betegszállítás sürgős esetekben

Az egészségügyben az Országos Mentőszolgálat mellett a magán betegszállítás szolgáltatások is egyaránt rendkívül fontos szerepet töltenek be. 

A magán betegszállítók sürgős esetekben is kiemelkedő odaadással segítenek a hozzájuk forduló betegeknek, hogy a lehető leggyorsabban kapják meg a szükséges ellátást és a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a kórházakba vagy az egészségügyi intézményekbe.

Ebben a blogcikkünkben most a sürgős eseteké a főszerep: lássuk, hogyan remekelnek a magán mentősök, ha sürgős esetről van szó!

Sürgős vagy sürgősségi magán betegszállítás?

A sürgős betegszállítás mellett találkozhatunk a sürgősségi betegszállítás fogalmával is: vizsgáljuk meg, hogy mi a különbség a két szolgáltatás között!

A sürgősségi betegszállítás a súlyos állapotú betegek számára nyújt nélkülözhetetlen segítséget.

A szállítás végbemehet két egészségügyi intézmény között, de az út akár külföldi kórházba is vezethet – minden esetben a betegre fokozottan nagy figyelem irányul, hogy az utazás alatt állapota stabil maradjon és ne tapasztaljon az egészségügyi állapotában romlást.

Nem ritka, hogy ezek alatt a betegszállítások alatt a páciens altatva, monitorozva vagy speciális fekvő helyzetben rögzítve utazik, ilyen esetekben pedig akár orvos is kíséri a beteget. 

Sürgős betegszállítás esetében a beteg állapota nem feltétlenül súlyos, hiszen ebben az esetben maga az időpont közelsége és az időérzékenység miatt lesz a szolgáltatás sürgős.

Miért éri meg sürgős esetben is a magán betegszállítást választani?

A magán betegszállítás rengeteg előnnyel szolgál a páciensek számára, ez pedig sürgős esetekben is ugyanúgy igaz: a magán betegszállítók általában nem állnak akkora terhelés alatt, mint az állami szférában dolgozó mentősök, így rugalmasan tudnak a beteg igényeihez igazodni, akár 24 órán belül.

Ahol a beteg igényei az elsők

A magán betegszállítók kifejezetten betegszállításra kialakított járművekkel dolgoznak, amik a beteg kényelmes és zavartalan utazását segítik elő. Korszerű, modern járműveink mozgáskorlátozott és fekvőbetegek szállítására is alkalmasak, így a speciális kérésekhez és a beteg egészségügyi állapotának megfelelő utazási környezetet tudunk biztosítani.

Betegszállító autóink minden szállítás után alapos fertőtlenítésen esnek át, emellett pedig pokrócokkal és szintezhető fekvőággyal támogatjuk a komfortos utazást, az intézményeken belül pedig igény esetén speciális hordszékkel segítjük a közlekedést.

Segítségnyújtás a megbeszélt időpontban

Szakembereink az előre egyeztetett időpontban érkeznek a betegért, ehhez pedig sürgős esetekben is tartjuk magunkat. Akár 24 órán belül el tudunk menni a páciensért, modern navigációs rendszerünknek köszönhetően pedig a forgalmi változások és a dugók sem jelentenek akadályt szakembereink számára, hiszen naprakész információkkal rendelkeznek az előforduló, utazást nehezíthető tényezőkről.

Ilyenkor a betegszállítók rugalmasan, az akadályok elkerülésével érkeznek a betegért, késés nélkül. 

Sürgős segítségnyújtás Magyarország határain túl: így remekeltek szakembereink külföldön

Szolgáltatásaink nemcsak magyarországi, hanem külföldi betegszállítást is magukban foglalnak – akár sürgős eseteket is.

Szakembereink egy sürgős megkeresés révén indultak útnak Ausztriába, ahol egy magyar állampolgárnak nyújtottak segítséget, aki eltörte a lábát – a páciens a betegszállítók segítségével a lehető leggyorsabban, biztonságosan és a megbeszélt időpontra érkezhetett haza, ahol nyugodt körülmények között, otthon folytathatta a további gyógyulását.

Sürgős betegszállítás – összegzés

Ebből a blogbejegyzésünkből megtudhattuk, hogy a magán betegszállítás nemcsak napokkal vagy hetekkel előre megbeszélt, hanem időérzékeny, sürgős esetekben is elengedhetetlen támogatást nyújt a páciensek számára.

Fontos, hogy a sürgős betegszállítást és a sürgősségi betegszállítást ne keverjük össze, hiszen utóbbi esetben súlyos egészségügyi állapotú beteget szállítanak a magán mentősök, míg az előbbi az időérzékenység miatt válik sürgős esetté.

Sürgős betegszállítás 24 órán belül igényelhető, de akár 1 óra alatt is a betegért tudunk menni – szolgáltatásunk ráadásul külföldön is igénybe vehető. Vállalunk betegszállítást külföldről Magyarországra, vagy Magyarországról külföldi egészségügyi intézménybe, akár rövid időn belül is. 

Készen állunk, hogy szolgáltatásunkkal Önnek is segítsünk

Legyen szó előre egyeztetett vagy sürgős szállításról, magán betegszállítóink készen állnak minden hozzánk forduló betegnek átfogó és támogató segítséget nyújtani.

A szállítás megrendeléséhez nincs más teendője, mint felvenni velünk a kapcsolatot, amit egy rövid egyeztetés követ: ez magában foglalja az egészségügyi állapot felmérést, az indulási hely és az úti cél egyeztetését és a betegszállítás időpontját.

Betegeinket arra kérjük, hogy a gördülékeny indulás érdekében összecsomagolva várják szakembereink érkezését, akik már az első perctől kezdve odaadó, tisztelettudó és empatikus bánásmódban részesítik a pácienst.

Amennyiben szeretne többet megtudni a szolgáltatásunkról, keressen minket bizalommal!

Tartalom