Éjszakai segítségnyújtás – betegszállítás az esti órákban

Éjszakai forgalom

Egy betegszállító munkája nemcsak a nappali órákban történő segítségnyújtásban merül ki – segítségükre a nap bármely szakaszában és bármely órájában szükségük lehet, ebből adódóan pedig rengeteg alkalom adódik, amikor a betegszállítás az éjszakai órákban válik szükségessé. 

De hogy is néz ki az éjszakai betegszállítás? Kik veszik igénybe és mi jellemzi folyamatot? Ebben a blogcikkünkben most az alábbi kérdéseket fogjuk megválaszolni.

Nappal és éjszaka: miben különbözik a betegszállítás?

Természetesen sok minden megegyezik a két napszakban történő betegszállításban: a szakemberek felkészültsége és odafigyelése az éjszakai órákban sem lankad, így a betegek a nap bármely órájában maximális biztonságban tudnak utazni az egészségügyi intézményekbe vagy az otthonukba.

Éjszaka az utak kevésbé forgalmasak, viszont a betegszállítás alatt fokozott figyelemmel kell lennie a sofőrnek: a nappali órákhoz képest ilyenkor rosszabbak a látási viszonyok, és az útra ilyenkor még a szokásosnál is jobban kell koncentrálni.

Éjszakai szállítás megbízható kezek közt

Mint minden esetben, úgy éjszaka is a legfőbb prioritás a biztonság: ezt pedig modern felszereltségű betegszállító autóinkkal igyekszünk maximálisan biztosítani. Az autóban nemcsak ülve, hanem fekvő pozícióban is utazhatnak a betegek – a betegszállítás alatt pedig a páciens mindig egyedül utazik, tehát egyszerre csak egy beteget szállítunk.

Természetesen igény szerint biztosítunk lehetőséget arra, hogy egy kedves hozzátartozó kísérőként jelen legyen az utazás alatt, hiszen ez a beteg számára is olyan lelkierőt adhat, aminek a szolgáltatására más nem képes – egy kedves ismerős mosolya és támogatása ilyenkor pedig elengedhetetlen és megtagadhatatlan.

Orvosi felszerelések

Mikor ajánlott az éjszakai betegszállítás megrendelése?

Az éjszakai betegszállítás számos esetben nyújt biztos megoldást a betegek számára – nézzünk pár példát, hogy milyen szituációkban tud különösképp a páciens segítségére lenni.

Hazautazás a kórházból

Ha bekövetkezik egy baleset vagy kialakul egy betegség, akkor sokszor a sürgősségire vezet az első út – akár egy családtaggal, akár mentővel. A sürgősségi osztályon nem ritka, ha valaki több hosszú órát is eltölt, hiszen ha több vizsgálat is szükséges, akkor ezekre sok esetben várakozni kell – sokszor pedig ez akár az éjszakába is elhúzódhat.

Ha például egy másik városban található a kórház, ahová a beteg érkezett, és késő este végez, akkor a hazajutás sok esetben rendkívül körülményes. A páciens szervezete ilyenkor rendkívül kimerült, így a vezetés akár életveszélyes is lehet, éjszaka pedig sokszor már nem járnak a tömegközlekedési eszközök – ha mégis, akkor a beteg újabb órákat tölthet el várakozással.

Ilyen esetben az éjszakai betegszállítás biztonságos és kényelmes megoldást nyújt, hiszen a beteg gördülékenyen és belátható idő alatt hazajuthat – otthonában pedig zavartalan körülmények között pihenhet.

Segítségnyújtás éjszaka

Eseményekről való hazajutás

Betegszállítás szolgáltatásunk nemcsak kórházakba segíti el a betegeket, hanem különböző eseményekre, például családi összejövetelekre is. Mivel szolgáltatásunk a kései órákban is elérhető, így nem kell a betegnek amiatt aggódnia, hogy szeretteivel kevesebb időt kell töltenie, mint amennyit szeretne – nyugodtan élvezheti a minőségi, együtt töltött idő minden percét, hiszen a szolgáltatás nincs időhöz kötve, így az sem probléma, ha az esti órákban kell érte menni.

Külföldi utazások

Betegszállítás szolgáltatásunk nemcsak Magyarország határain belül, hanem egész Európa területén elérhető. Éppen ezért sokszor segítünk betegeknek külföldi kórházakba történő eljutásban, vagy éppen a hazautazásban – ezek az utazások pedig jelentősen több órát ölelnek fel, mint egy belföldi betegszállítás. Ebben az esetben az utazás sokszor elhúzódhat, és csak késői időpontban valósítható meg például a hazaérkezés.

Éjszakai betegszállítás igénylése

A szolgáltatás igénylésének a folyamata teljes mértékben megegyezik azzal, amikor a betegszállítást nappal végezzük: 0-24 elérhetőek vagyunk, így nincs más dolga, mint felvenni velünk a kapcsolatot.

Ezt egy rövid egyeztetés követi, ahol a helyszínt és az egészségügyi állapotát egyeztetjük, hogy szakembereink a lehető legalaposabban fel tudjanak készülni a betegszállításra, és fekvőbeteg vagy mozgáskorlátozott utas esetében maximális támogatást tudjanak nyújtani.

Miután minden szükséges információt egyeztettünk, a megbeszélt időpontban elindulunk a betegért – célszerű már összecsomagolva várni a betegszállítókat, hogy időben és kényelmesen érkezzünk meg együtt az úti célhoz.

Amennyiben Ön is szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tartalom