Magán betegszállítás Budapesten

várőterem

Akik már régebb óta élnek a nyüzsgő fővárosban, szinte biztosan tudnának egy-két hajmeresztő vagy éppen hihetetlennek tűnő történetet mesélni, ami a tömegközlekedésen vagy éppen a volán mögött történt meg velük.

Ilyen lehet egy végeláthatatlan reggeli dugó vagy egy nagyobb baleset, aminek szemtanúi voltak – ezek az incidensek pedig különösképp irritálóak tudnak lenni, ha éppen egy halaszthatatlan időpontra sietünk. 

Ilyen időpont lehet egy fontos tárgyalás, egy vizsga, vagy éppen egy orvosi vizsgálat is.

A magán betegszállítás nemcsak a vidéki, hanem a Budapesten tartózkodó betegeknek is hatalmas segítséget nyújthat abban, hogy a szükséges vizsgálatokra és kezelésekre időben, kényelmesen és biztonságban eljussanak. 

orvosi kesztyű felhúzása

A magán betegszállítás fontossága

Miért is foglal el egy rendkívül fontos helyet a magán betegszállítás az egészségügyben?

Mint azt már tudjuk, az egészségügyben találkozhatunk állami és magán szektorral – ez a két szegmens egyfajta szimbiózist alkot egymással, ugyanis mind a kettő rendkívül fontos feladatot lát el. Az Országos Mentőszolgálat mentősei hősiesen és odaadással segítenek azoknak, akik kritikus állapotukból adódóan azonnali orvosi beavatkozásra szorulnak, míg a magán betegszállítás remek választás azon beteg számára, akiknek az állapotuk stabil, viszont bizonyos kezelésekre mindenképp szükségük van.

A magán betegszállítás ezeknek a betegeknek segít abban, hogy rugalmasan eljussanak a számukra elengedhetetlen orvosi vizsgálatokra.

Mik a szolgáltatás legnagyobb előnyei?

A magán betegszállítás rengeteg előnyt biztosít a beteg számára – vizsgáljuk meg közelebbről, hogy mik is ezek pontosan!

Rugalmasság

A magán betegszállítás minden esetben a beteg igényeihez igazodik, ebből adódóan pedig az indulás időpontja is teljesen rugalmas. Amennyiben a vizsgálatra a beteg délutáni időpontot kapott, akkor az időponthoz igazodva érkezik érte a betegszállító autó, hogy a lehető legkevesebbet kelljen várakoznia a kórházban. Sokszor az órákon át tartó várakozás a beteg szervezetét megviseli, az ebből adódó stressz pedig akár az egészségügyi állapotára is negatív hatást gyakorolhat – a szolgáltatás rugalmasságából adódóan ez a probléma pedig kiküszöbölésre kerül.

Biztonság

Vannak olyan helyzetek, amikor egyedül vagy autó hiányában a kórházba vezető út akár életveszélyes is lehet. A tömegközlekedésen nem biztos, hogy a beteg talál magának ülőhelyet, illetve ha a kezelés alatt a páciens érzéstelenítőt kap, vagy éppen vérvételre van szükség egy vizsgálathoz, akkor legyengült állapotban a baleset veszélye csak fokozódik.

Magán betegszállítás keretein belül a beteg biztonságos környezetben utazhat, ahol mindig van lehetősége leülni, vagy éppen lefeküdni, akár még pokróccal is be tud takarózni. 

Pontosság

A tömegközlekedés nemcsak a beteg állapotára gyakorolhat negatív hatást, hanem az esetleges késések és pontatlanságok miatt a vizsgálat lekésésének a veszélye is fennáll – sok esetben egy-egy kezelésre pedig heteket, hónapokat, sőt, van, hogy éveket is kell várni. Egy ilyen időpont elmulasztása súlyos egészségügyi következményekkel járhat a beteg számára, mind testileg, mind pedig lelkileg. Az elkeseredettség és a frusztráció, hogy önhibáján kívül nem juthatott hozzá a szükséges ellátásra, akár még a fizikai állapot romlásához is vezethetnek. 

A magán betegszállítók az utazás előtt mindig belekalkulálják az időbe a baleseteket vagy az útlezárásokat, így a beteg garantáltan időben, kényelmesen odaér a vizsgálatra.

Mikor érdemes magán betegszállítót igényelni Budapesten?

A magán betegszállítás remek választás olyan betegek számára, akik már szépkorúak, és gyermekeik vagy hozzátartozóik valamilyen oknál fogva nem tudják biztosítani számukra a kórházi fuvart. Lehet, hogy a beteg családtagjai a munka vagy a távolság miatt nem tudnak a segítségére lenni, de az is meglehet, hogy a közelben lévő hozzátartozók nem rendelkeznek gépjárművel.

A budapesti tömegközlekedés esetében egyáltalán nem ritka az, amikor kettő-három átszállást is meg kell ejtenünk, hogy elérjük az úti célunkat: sok betegnek az egészségügyi állapotukból adódóan ezek a hosszabb utazások kivitelezhetetlenek és kockázatosak is.

Egy betegszállító autó alapos felszereltsége biztonságos környezetet teremt a beteg számára, ráadásul ha a hozzátartozók a beteget az úton támogatni szeretnék, kísérőként minden további nélkül vele utazhatnak a kórházba.

sürgősségi

Amivel az MV Betegszállítás kiemelkedik

Betegszállító szolgáltatásunk kialakításánál nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy modern gépjárműveink a beteg minden igényéhez igazodjanak: éppen ezért a betegszállító autóinkban megtalálható oxigénpalack, szintezhető fekvőágy, pokróc, illetve járműveink PÁV vizsgával is rendelkeznek. Szolgáltatásunk igénybe vehető fekvőbetegek és mozgáskorlátozott személyek által is, hiszen a segítség minden egyes embert megillet. 

A kórházi utakon kívül pedig segítséget nyújtunk a betegeknek különböző hivatali ügyek elintézésében is, ha pedig épp egy eseményre vezetne az út – betegszállítás szolgáltatásunk ugyanúgy igénybe vehető. 

Ezen kívül pedig kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy minden beteg emberséges bánásmódban részesüljön – hiszen egy kiszolgáltatott állapotban fordulnak hozzánk segítségért, így elengedhetetlen, hogy gondoskodással, támogatással és empátiával forduljunk azok felé, akik most egy nehéz időszakon esnek át. Örömmel tölt el bennünket, amikor egy páciensnek a vizsgálatra történő eljutását meg tudjuk könnyíteni, vagy amikor a gyógyszerek kiváltásában vagy éppen az osztályra történő feljutásban hatékony segítséget tudunk nyújtani – a szívből jövő és őszinte, kedves gesztusok jelentik néha a legnagyobb támogatást.

Amennyiben Ön is szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, forduljon hozzánk bizalommal! Az időpont egyeztetést érdemes már akkor megejteni, amikor a vizsgálat időpontját megtudja – mi pedig pontosan érkezünk Önért vagy hozzátartozójáért, hogy utána együtt induljunk meg a kórházba. 

Igény esetén pedig nemcsak odafelé, hanem a hazaúton is támogatást nyújtunk – minden további nélkül megvárjuk a vizsgálat végét, hogy biztonságban és kényelmesen hazajusson a beteg, hogy utána nyugodt környezetben pihenhessen a mihamarabbi felépülés érdekében.

Tartalom