Hogyan tervezzük meg az útvonalat betegszállítás alatt?

Betegszállító kocsik

A betegszállítás egy kiváltképp precíz és aprólékosan megtervezett folyamat. Az utazás alatt gondoskodunk a beteg testi és lelki jóllétéről, biztosítjuk számára a kényelmes környezetet, végezetül pedig a rendelkezésünkre álló idővel is tudatosan gazdálkodunk.

Minden egyes utazást gondos tervezés előz meg, hogy a késés esélyét végleg kizárjuk és hogy az esetleges forgalmi változásokra kellőképp felkészüljünk.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy s mint zajlik az útvonal megtervezése egy betegszállító cégnél.

Az előkészületek

A betegszállítás folyamata már az utazás előtt megkezdődik – miután egyeztettünk az úticélról, a helyszín távolságáról és arról, hogy hazafele is segítségére legyünk-e a betegnek, elkezdjük az út részletes kidolgozását.

Ilyenkor az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

Időjárási viszonyok

Kiváltképp a téli, hideg időszakban elengedhetetlen, hogy előre számoljunk az időjárási viszonyokkal. A havazás, az ónos eső és a fagyos mínuszok mind befolyásolják az út minőségét, ilyenkor a sofőröknek rendkívül körültekintőnek kell lenniük – a csúszós utak esetében célszerű megfontoltabban és lassabban közlekedni, amire plusz időt kell számolnunk. 

Hasonlóképp a látási viszonyok is befolyásolhatják az út idejét: köd esetén a látótávolság jelentősen lecsökken, így szintúgy lassabban és megfontoltabban kell megtennünk a kórházba vezető utat.

Az út minősége

Amennyiben másik településre, netalántán külföldre vezet az út, akkor az utak minőségét is tanácsos számításba venni. A silányabb állapotban lévő úton nem árt elővigyázatosnak lenni, hiszen az utas, a jármű és a többi autós épségét is szem előtt kell tartani.

Az út minősége befolyásolhatja a sebességet is, amivel a betegszállító autó haladni tud – az autópályákon és a modernebb útszakaszokon megengedett és biztonságos a nagyobb sebességgel való haladás, de egy régibb és rosszabb minőségű szakaszon a lassabb közlekedés bizonyul a legbölcsebb döntésnek.

GPS-sel utazás

Az utazás időpontja

Természetesen a betegszállítás ideje is befolyásolhatja az útvonaltervezést. A kora reggeli órákban és délután a csúcsforgalom által okozta dugók és nehézkes haladás hosszú és nemkívánatos perceket okozhatnak, amiket araszolva, vagy éppen egy helyben állva töltenek az autósok – bármiféle jelentős haladás nélkül.

Ilyen esetekben célszerű plusz időt rászámolni az utazásra, vagy alternatív útvonalon közlekedni és a dugóra hajlamos útszakaszokat lehetőség szerint kikerülni.

Teljes körű felkészültség – még a váratlanra is

Szinte biztosan nem mondunk újat azzal, hogy az úton bizony érhetnek meglepetések és váratlan helyzetek. Nincs olyan sofőr, akinek nem kellett volna legalább egyszer egy olyan szituációval szembesülnie, aminek a bekövetkeztére nem is gondolt volna indulásnál.

Nos, mi ezekre a váratlan helyzetekre is kész forgatókönyvvel készülünk. A vizsgálatok és a kezelések, amikre betegeinket szállítjuk, sok esetben hónapokkal előbb megbeszélt időpontok – ezeknek a lekésése pedig akár súlyos következményekkel is járhat.

Egy baleset bekövetkezte mindig kiszámíthatatlan és a sofőröket is váratlanul éri, egy nem várt forgalmi változás az utazás idejét jelentősen megnövelheti, egy eddig még nem látogatott településen a kiigazodás akadályokat jelenthet – hogyan is birkózunk meg ezekkel betegszállítóként?

Plusz idő rászámolása

Az út közbeni rohanás és stresszelés, hogy vajon odaérünk-e időben a vizsgálatra, sem a betegszállítókra, sem a betegekre sincs kedvező hatással. Ennek az elkerülése végett mindig egy kicsivel több időt számolunk az utazásra, hogyha egy váratlan helyzet fel is üti a fejét, akkor se következzen be nemkívánatos és kellemetlen késés.

forgalom

Modern GPS rendszerek

Az úton a betegszállítóknak naprakésznek kell lenniük a legújabb forgalmi hírekről és változásokról. Minden betegszállító járművünkben modern navigációs rendszer található, melyek segítségével azonnal értesülünk az esetleges dugókról és elakadásokról, majd valós időben, gyorsan reagálva tudunk egy alternatív útvonalat tervezni. 

Válasszon Ön is megbízható betegszállító szolgáltatást!

Amennyiben Ön vagy egy kedves hozzátartozója megbízható és emberséges betegszállítási szolgáltatást szeretnének igénybe venni, forduljanak hozzánk bizalommal!

Modern járműveink mozgáskorlátozott és fekvőbetegek szállítására is egyaránt alkalmasak, szakembereink pedig akár az osztályra történő eljutásban és a szükséges gyógyszerek kiváltásában is a segítségére lesznek. 

Ha már tud konkrét időpontot, vegye fel velünk bátran a kapcsolatot!

Tartalom