Betegszállító rendelés idős családtagok számára

mentőautók

A kórházba történő eljutás még a nagyvárosokban is sokszor problémát okoz: a tömegközlekedés kiszámíthatatlansága, a parkolás megoldása vagy éppen az utazás hossza mind, mind olyan kihívásokat állítanak az idősek elé, amiket egyedül szinte lehetetlen leküzdeni.

Sokak számára sajnos nem opció, hogy egy fiatal hozzátartozó segítse őket a vizsgálatokra történő eljutásban – legtöbb esetben a rokonok közötti távolság miatt az idős családtagnak a szerettei nem tudják azt a fizikai támogatást megadni, amire szükségük lenne, így más megoldások után kutatnak.

A magán betegszállító rendelés erre egy remek megoldást nyújthat – ebben a cikkünkben bemutatjuk, milyen előnyökkel jár, ha szeretett családtagunkat betegszállító szolgáltatással segítjük az egészsége megőrzésében.

Betegszállító rendelés háztól-házig szolgáltatással

A legnagyobb akadály: a biztonságos eljutás

A kezelésekre történő eljutás kiváltképp az idős korosztálynak jelent nehézséget. 

Míg a fiatalabb családtagok a nagyvárosok felé veszik az irányt, az idős szülők és rokonok leginkább falvakban élnek, kisebb községekben, esetleg tanyákon. A kis települések idilli és nyugodt környezetének sokszor az a hátulütője, hogy a tömegközlekedés sokszor körülményes, illetve rendkívül kevés busz vagy vonat jár naponta egy-egy környező nagyvárosba. 

Az utazás több órás várakozással is járhat, ráadásul az út ideje is jelentős mértékű időt felölelhet, emellett pedig a késés veszélye is fennáll. Sokak számára akár heti többször is be kell menniük a kórházba, hogy megkapják a szükséges kezeléseket, a fárasztó út megtétele pedig nemcsak kényelmetlen, de akár az egészség romlását is eredményezheti. 

Betegszállítással a biztonságos utazásért

A magán betegszállítás egy kedvező megoldás lehet azok számára, akiknek az önálló, egyedüli eljutás nehezen kivitelezhető vagy egészségügyi állapotukból adódóan veszélyekkel járhat. 

Az MV Betegszálltás azért jött létre, hogy azon időseknek, mozgáskorlátozottaknak és betegeknek nyújtson segítséget, akiknek az egészségügyi intézményekbe történő eljutás gondot okoz valamilyen okból kifolyólag. 

Célunk, hogy kényelmes és biztonságos utazást biztosítsunk – ezt modern betegszállító autókkal tesszük lehetővé, szakmailag tapasztalt, empatikus szakembereink pedig mindent megtesznek azért, hogy a fizikai biztonság mellett lelki támogatást is nyújtsanak az utas számára.

Hisszük, hogy a segítségnyújtás nem ér véget a kórház bejáratánál: a pácienseknek a segítségére vagyunk az intézményben történő kiigazodásban is, asszisztálunk az osztályra vagy a rendelőbe történő eljutásban és kérés esetén a hazajutásban is. 

A betegszállító rendelés lépései

Ha Ön is szeretné idős szerettét betegszállítással segíteni, vagy éppen saját maga számára szeretné megrendelni a szolgáltatásunkat, mutatjuk az ehhez szükséges lépéseket.

A szolgáltatást érdemes már akkor megrendelni, amikor biztosra tudja a következő vizsgálat időpontját. Fontos, hogy az egyeztetésre minél előbb sor kerüljön, ugyanis előfordulhat, hogy a naptárunk arra a napra betelik.

A telefonhívás alatt megbeszéljük, hogy a beteg hova valósi és milyen lakcímre kell érte mennünk, ezen kívül pedig szükségünk lesz a kórház címére is, ahol a kezelés esedékes lesz. Ilyenkor feljegyezzük a címek mellett a vizsgálat pontos időpontját is, hogy tudjuk, mikorra kell megérkeznünk az intézménybe. 

Ha a legfontosabb információkat (lakcím, kórház címe és a vizsgálat időpontja) felvettük, utána néhány, az utazással kapcsolatos kérdést is egyeztetünk. Fontos információ lehet a számunkra, hogy az utazás egyszeri, vagy rendszeres betegszállításra van szükség, illetve hogy a beteggel fog-e utazni kísérő. Emellett a beteg állapotát is felmérjük, hogy járó- vagy fekvőbeteg szállításra kell-e készülnünk. 

Fekvőbetegek esetében speciális hordágyat használunk, hogy a lépcsőkön történő fel-és lejutás zökkenőmentesen és kényelmesen menjen végbe, illetve a járműből történő ki-és beszállás is.

Betegszállító munka közben

Mire lehet az utazás alatt számítani?

Miután egyeztettünk a legfontosabb információkról és a részletekről, a megbeszélt időpontban menni fogunk Önért vagy családtagjáért.

A betegnek nincs más dolga azon kívül, hogy az érkezésünkre legyen utazásra kész állapotban: a megbeszélt időpontra feltétlen szükséges, hogy az utas összecsomagolva várja a szakembereket, hiszen a pakolással együtt a késés lehetősége is jelentősen megnövekedhet. 

Az utazás alatt modern navigációs rendszerrel követjük nyomon az esetleges baleseteket, illetve az utazás idejére mindig egy kicsivel több idővel készülünk, hogy egy váratlan forgalmi változás esetén se késsünk el a kórházból. Ezen kívül a beteg kényelmét elősegítjük párnával és pokrócokkal, illetve szükség esetén a páciens nyugodtan le is tud feküdni az utastérben a szintezhető fekvőágyra.

Amikor megérkezünk a kórházba, a betegnek segítünk, hogy biztonságosan eljusson a számára szükséges osztályra. Együtt megyünk be a kórházba, és az emeleteken, a folyosókon történő kiigazodásban is végig a segítségére vagyunk, hogy biztonságban megérkezzen a vizsgálatra. 

A segítségnyújtás azonban itt nem ér véget: kérés esetén a beteget a vizsgálat után megvárjuk és a hazajutásban is ugyanúgy a segítségére vagyunk. Amennyiben az orvos írt fel gyógyszert, annak a kiváltásában is segédkezünk a páciensnek, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen a számára. 

Ha a vizsgálat sikeresen végbement, és a szükséges gyógyszereket is kiváltottuk, akkor a beteget hazaszállítjuk – ahogy az indulásnál, úgy itt is támogatjuk őt a biztonságos hazajutásban. Segítünk feljutni a lépcsőkön vagy éppen az emeleten, és egészen a beteg ágyáig elkísérjük őt a maximális biztonság érdekében. 

Segítse Ön is hozzátartozóit az MV Betegszállítással!

Amennyiben Ön vagy hozzátartozója segítségre szorul a biztonságos eljutásban a kórházi vizsgálatokra, az MV Betegszálltás készen áll, hogy támogatást nyújtson. Tapasztalt szakembereink nemcsak modern utaskörnyezetet biztosítanak, hanem emberséges bánásmódot is – hisszük, hogy minden beteg elsősorban ember, akiknek  a lelki támogatásra is ugyanúgy szükségük van. 

Amennyiben szeretné Ön is igénybe venni a szolgáltatásunkat, vegye fel velünk bátran a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben!

Tartalom