Betegszállító igénylése – mikor érdemes?

Magán betegszállítás háztól házig

 A magán betegszállítás jelentősen megkönnyíti a beteg számára a kórházba történő oda-és visszajutást. Az utazás kevesebb stresszel jár, és még gördülékenyebb is – a garantált biztonságról nem is beszélve.

Felmerülhet a betegszállító igénylése előtt a kérdés, hogy mikor érdemes a szolgáltatást igénybe venni – netalántán szükséges-e egyáltalán a jelen egészségi állapotunkat figyelembe véve?

Ebben a cikkünkben most a betegszállítás igénylés miértje kerül a reflektorfénybe: tekintsük hát meg, milyen esetekben indokolt a magán mentő igénybevétele!

Betegszállító autó belseje

Miért van szükség betegszállításra?

Mindenekelőtt tegyünk egy kis betekintést, hogy mitől lesz a betegszállítás népszerű szolgáltatás.

A betegszállítás minden páciens számára segítséget nyújt, hogy biztos kezekben és nyugodt környezetben jusson el a szükséges orvosi kezelésekre, majd onnan vissza az otthonába – különösen abban az esetben, ha a beteg az utat nem tudja egyedül megtenni. 

Ennek számos oka lehet: a kezelés olyan mellékhatásokatl vagy eljárásokat (például érzéstelenítő vagy vérvétel) foglalhat magában, amik után az egyedüli utazás vagy a vezetés a páciensre nézve kockázatos, esetleg életveszélyes helyzeteket is eredményezhet. Ebben az idősebb korosztály különösen érintett lehet, az ő szervezetüket egy-egy kezelés jelentősebben kimerítheti, és számukra kifejezetten fontos a biztonságos, szakemberekkel történő utazás.

Betegszállítás: nem csak kórházba, nem csak betegeknek?

Természetes, ha a betegszállításról először a kórház és segítségre szoruló betegek jutnak az ember eszébe – azonban ez a szolgáltatás rendelkezik egy másik, nem annyira ismert oldallal is.

Egy betegszállító igénylése lehetséges mozgáskorlátozott utas számára is. Az akadálymentes utastér lehetővé teszi a kényelmes utazást, a szakemberek pedig az utasnak segítenek a biztonságos ki-és beszállásban és az akadálymentesített útvonalak megtalálásában.

Ráadásul a betegszállítás úti célja nem feltétlenül csak a kórház lehet: a szolgáltatást igénybe lehet venni különböző eseményekre történő eljutás esetében is.

A betegszállítás segít eljutni különböző családi összejövetelekre, esküvőre vagy egy régóta tervezett kiruccanásra a barátokkal. Ahogy a kórházi látogatások esetében is, itt is ugyanúgy segítséget nyújtunk az utazásban. 

Amitől a betegszállítás kiemelkedő lesz

Ahogy minden szolgáltatás, úgy a betegszállítás is a megfelelő szervezettségtől, az emberközpontú hozzáállástól és a gördülékeny munkavégzéstől lesz minőségi.

Egy betegszállítónál elengedhetetlen a pontosság és az időben történő indulás illetve érkezés. Kórházi vizsgálat esetén a páciens időpontra érkezik, amire sok esetben az illető már hetek, de van, amikor hónapok óta vár. A kezelés lekésése esetében pedig a várakozás újrakezdődik és a panaszok még tovább gyötrik a beteget. 

A precizitáson kívül kiemelten fontos, hogy a beteg biztonságos, és a szükségleteinek megfelelő utastérben utazzon. Betegszállító autóinkban szintezhető fekvőágy található, hogy a páciens akár ülve, akár fekve is tudjon utazni, hiszen néhány vizsgálat a szervezetet jelentős terhelésnek veti alá. Ezen kívül a beteg kényelmét pléd és párna segíti elő, melyek nemcsak testi, hanem lelki biztonságot is nyújthatnak a számára.

Ezt a lelki biztonságot nemcsak a takaros, utazást segítő eszközök, hanem az empatikus szakemberek is elősegítik. A betegben rengeteg érzés kavaroghat egy vizsgálat előtt: ilyenkor természetes, ha az ember szorong, aggódik, netalántán fél, ha még sosem vett részt a kezelésen. Az érzelmi támogatás ilyenkor kifejezetten fontos, szakembereink pedig készen állnak, hogy a szakmai segítség mellett a beteg érzéseit validálják.

Betegszállító autó felszereltsége

Milyen esetben ajánlott a betegszállítás igénylése?

Ha a betegszállításra gondolunk, meglehet, hogy egy súlyos, régóta fennálló betegség jut legelőször az eszünkbe, amihez a segítségnyújtás elengedhetetlen.

Azonban magán betegszállítást nem csak krónikus betegség esetén ajánlott igényelni – a szolgáltatás mindenkinek segít, akinek az egészségügyi állapota miatt az utazásban támogatásra van szüksége. 

Ha a beteg úgy érzi, hogy az egészségügyi állapota miatt nem tud biztonságosan utazni egyedül- legyen szó krónikus betegségről vagy egy egyszeri kezelésről-, vagy a vizsgálat a kívántnál nagyobb félelemmel és szorongással tölti el, akkor a betegszállítás megadhatja számára azt a támogatást, amire ilyenkor a legnagyobb szüksége van.

 A szolgáltatás igénylése nincs bizonyos fennálló panaszokhoz kötve, így bárki igényelheti – a betegség súlyosságától függetlenül. Sokak fejében megfordulhat, hogy a tünetei nem elég komolyak ahhoz, hogy az ilyesfajta segítséget megkapja, mivel “nem elég beteg” – ez azonban csupán tévhit. A betegszállítás igénylése minden esetben indokolt, ha a páciens szükségét érzi. 

Biztonságos utazás az MV Betegszállítással

Tapasztalt szakembereink több ezer, biztonságosan levezetett kilométerrel a hátuk mögött készen állnak arra, hogy mindenkinek segítséget nyújtsanak az utazásban, akiknek az egészségi állapotuk ezt megkívánja.

Speciális rugózású betegszállító autóink lehetővé teszik, hogy az út a lehető legnagyobb kényelemben teljen a beteg számára – ami vezethet vidéki, vagy akár külföldi kórházba is. Az odaút mellett pedig a hazajutásban is segítünk, kérés esetén a beteget megvárjuk, majd a vizsgálat befejeztével biztonságosan elszállítjuk az otthonáig.

Ha szeretne többet megtudni a szolgáltatásunkról, vagy betegszállítást igényelni, keressen minket bátran!

Tartalom