Magán mentőszolgálat az idősebb korosztály védelmére

Magán mentőszolgálat

Ha egy mentőszolgálatra gondolunk, akkor a következők szoktak általában az eszünkbe jutni: valamiféle baleset, ahol azonnali kórházi ellátásra van szükség, netalántán egy betegség, aminek az ellátásával egy percet sem lehet várni. Esetleg egy mentőautó jellegzetes hangjelzése és a villogó szirénák is megjelennek a lelki szemeink előtt. Magán mentőszolgálat a középpontban!

Való igaz, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a segítségnyújtásban minden perc számít, azonban egy magán mentőszolgálat munkája ennél sokkal szerteágazóbb.

Milyen feladatköröket is lát el pontosan egy magán mentőszolgálatos cég? Ebben a cikkben most ezt a kérdést fogjuk körbejárni kicsit.

Magán mentőszolgálat kórházi ellátásra…

Kezdjük a listánkat a legismertebb és a legegyértelműbb elemmel – segítünk a betegeknek eljutni a kórházba.

Számos oka lehet, hogy miért kedvezőbb magán betegszállítást választani, ha egy vizsgálatra vagy egy kezelésre szeretnénk eljutni.

Ha a beteg rendelkezik autóval, akkor az odajutás lehet, hogy gördülékenyen megy, de ha a kezelés után a vezetés akár életveszélyes is lehet, akkor célszerű nem beülni a kormány mögé. Ilyen esetben a magán betegszállítás bölcs döntés lehet, ugyanis a beteggel mindvégig szakértők utaznak, akik esetleges probléma esetén azonnal a rendelkezésére állnak. 

Ha pedig valamilyen oknál fogva a beteg nem tud autóval vagy tömegközlekedéssel eljutni a kórházba – legyen az fennálló gyógyszeres kezelés, vagy a nem megfelelő időpontban érkező és induló buszok vagy vonatok miatt, akkor a magán betegszállítás hatalmas segítség lehet. A beteg pontosan tud érkezni a kórházba, sem előtte, sem utána nem kell várakoznia, amíg hazaér – így akár értékes órákat is megspórolhat, amit pihenéssel tud tölteni. 

… és még sok másra is 

Azonban a magán betegszállítás nem csak a kórházi ellátásra való szállításban bizonyul értékes segítségnek!

Gondoljunk például az idősebb korosztályra: ők azok, akik számára az eljutás a legtöbb problémát okozhatja, pláne, ha hosszabb ideje fennálló, tartós betegséggel küszködnek nap, mint nap.

Ők azok, akik számára a segítség a kórházi látogatásokon kívül is szükséges, azonban ez nem mindig adatik meg – vannak, akiknek gyermekei vagy rokonai több száz kilométerre, esetleg külföldön élnek, és ebből kifolyólag nem tudnak a szállításban segíteni. 

Az idős korosztály számára a magán betegszállítás által nyújtott szolgáltatások nem csak egy-egy alkalom adtán, hanem akár rendszeresen is megkönnyítheti a mindennapokat: sokaknak kell rendszeres vizsgálatokra és kontrollra járniuk, nekik pedig a betegszállítás rengeteg időt és energiát spórol meg. Kényelmesen, szakértők társaságában tudnak utazni, ami nem csak praktikus, hanem lelkileg és pszichésen is kellemes hatást gyakorol a betegre.

Azonban vannak alkalmak, amikor az út nem a kórházba vezet – mi ilyenkor is rendelkezésre állunk.

Magán mentőszolgálat és hivatali ügyek intézése – biztonságosan

Magán betegszállítás segítségével akár hivatali ügyeket is biztonságosan lehet intézni. 

Ha az idős beteg otthonától messze található a városközpont, esetleg egy másik városba kéne ellátogatnia, hogy az adott ügyet elintézze, akkor célszerűbb magán betegszállítóhoz fordulni. A tömegközlekedés sokszor kiszámíthatatlan lehet, és az is előfordulhat, hogy akár órákat kell várni a járatra, ami rengeteg energiába kerülhet a beteg részéről – ami akár az állapot romlásához is vezethet. 

Ha magán betegszállítással vág neki a beteg az útnak, akkor az indulás időpontját nem a menetrend, hanem ő maga határozza meg. A kocsiban szakemberekkel együtt utazik, akik nem csak szakmai tapasztalatukkal, hanem nyitottságukkal és empátiájukkal is igyekeznek a lehető legmaximálisabb támogatást nyújtani. Ilyen esetben a visszaút miatt sem kell aggódni, ugyanis igény esetén a beteget megvárjuk is hazavisszük.

Családi esemény látogatása

Családi összejövetel? Esküvő? 

Legyen szó bármelyikről, mi szívesen segítünk az eljutásban!

Lehet, hogy a rokonok csak a hazajutásban tudnak segíteni, és az eljutás problémát okoz – ez különösen igaz lehet mozgássérültek esetében! Betegszállító kocsijaink felszereltségükből adódóan viszont kiválóan alkalmasak mozgássérült beteg szállítására, így nem kell amiatt aggódni, hogy esetleg lemaradna a fontos eseményről. 

A távolság ilyenkor sem okoz problémát – legyen szó városon belüli vagy kívüli eseményről, számunkra egyik sem akadály.

Mentő autó forgalomban

Gyógyszerek kiváltása

Sokak számára elkerülhetetlen a rendszeres gyógyszerszedés és a gyógyszertár látogatása. Viszont ha nem található a közelben gyógyszertár, akkor az eljutás ebben az esetben is lehet, hogy nehezen megoldható, esetleg időigényes, vagy a betegnek segítségre van szüksége, és biztonságosabb, ha nem egyedül vág neki az útnak.

A magán betegszállítás nem csak a helyszínre való eljutásban segít, hanem magának a gyógyszer kiváltásában is – a képzett szakemberek pedig az út során folyamatos felügyeletet és segítséget biztosítanak az utas számára, az indulás percétől kezdve a hazaérkezés pillanatáig. Ha a betegnek útközben kérdése merülne fel, akkor szakembereink mindig nyitottan és a legjobb szaktudásuk szerint igyekeznek a legátfogóbb válaszokat nyújtani. 

Miért jobb a magán mentőszolgálat, mint egy taxi?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért előnyösebb egy magán betegszállító szolgáltatásait igénybe venni, mint egy taxiét?

Hiszen a taxi is ugyanúgy segít eljutni a kórházba vizsgálatra – sőt, családi eseményre is.

Mi a különbség a kettő között?

Egy magán betegszállító cég autója sokkal felszereltebb, mint egy taxi. A taxival ellentétben a betegszállító autó rendelkezik fekvőágyakkal és kerekes hordszékkel is, emellett pedig pokrócokat és párnát is biztosít, így hosszabb utazás során is a beteg a lehető legkényelmesebb körülmények között tud utazni.

Emellett pedig a szállítást szakemberek végzik, így ha netalántán komplikáció lépne fel, azonnali ellátásban tud a beteg részesülni. Szakembereink rendelkeznek azzal a tapasztalattal és tudással, ami akár tartós betegséggel rendelkező vagy mozgáskorlátozott utas szállításához szükséges.

Ebben az esetben egy taxis nem tudja azt a felkészültséget és biztonságot nyújtani, amit egy magán betegszállító autó. Sokszor kockázatosabb útnak indulni taxival, és biztonságosabb, ha felkészült szakemberek társaságában teszi meg a beteg az utat.

Az MV Betegszállítás elkíséri – bármikor, bárhová

Nálunk a betegszállítási szolgáltatásunk 0-24 órában elérhető, így a nap bármelyik percében számíthat ránk – legyen szó kórházi látogatásról, vagy eseményre történő eljutásról. 

Küldetésünk, hogy megkönnyítsük a tartós betegek dolgát és segítsünk mindazoknak, akik rászorulnak, a lehető legempatikusabb módon. Hiszen nem csak betegek, hanem elsősorban emberek vagyunk – és mindenki megérdemli, hogy méltó bánásmódban részesüljön.

Ha Ön is szeretné igénybe venni betegszállítási szolgáltatásainkat, vagy esetleg valamilyen kérdése van, akkor  keressen minket bátran!

Tartalom