Magán betegszállítás: megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket

A magán betegszállítás fogalmával már sokunk találkozott és van egy ötletünk arról, hogy a szolgáltatás alatt mire kell számítanunk.

Azonban ha először veszünk igénybe magán betegszállítást, természetes, hogy sok kérdés merülhet fel az utazás előtt: kérdések, amiket sokszor egy betegszállító cég tud a legalaposabban megválaszolni.

A következő cikkünkben igyekeztünk összegyűjteni a leggyakoribb kérdéseket, amik a betegszállítás megrendelése előtt felmerülhetnek: tekintsen be Ön is a betegszállítás részleteibe, miközben választ adunk a legtöbbször előforduló kérdésekre.

A magán betegszállítás mindenki számára megrendelhető?

Gyakran merül fel, hogy pontosan kik számára érhető el a magán betegszállítás. 

Az állami betegszállítás esetében a szolgáltatást csak az orvos tudja megrendelni, amennyiben ő annak szükségességét látja – ezt előzetes kivizsgálások előzik meg, és csak utána születik meg a döntés, hogy a páciens jogosult-e betegszállításra.

Ezzel ellentétben a magán betegszállításhoz egyáltalán nem kötődnek egészségügyi kritériumok – más szavakkal, magán úton bárki rendelhet betegszállítást, aki biztonságosan és pontosan szeretne a számára szükséges kezelésekre eljutni vagy onnan hazautazni.

Milyen esetekben rendelhető magán betegszállítás?

Szolgáltatásunk kedvező megoldást nyújt azoknak, akik számára a szükséges egészségügyi intézményekbe az önálló eljutás körülményesen vagy egyáltalán nem megoldható.

Sokan másik településről igyekeznek a várva várt kezelésre, azonban a tömegközlekedési eszközök az időjárás vagy egy baleset miatt kiszámíthatatlanná válhatnak, esetleg behozhatatlan késések alakulhatnak ki, ami felettébb nagy kockázatot jelent azoknak, akik átszállással tudják csak megközelíteni a kórházat.

Vannak olyan kezelések, amik a páciens szervezetét jelentősen kimerítik: ez lehet akár egy vérvétel is, vagy például ha a vizsgálatot altatásban, esetleg erős érzéstelenítővel végzik. Ilyenkor a hosszabb utazások a beteg egészségét és testi épségét veszélyeztethetik, így tanácsos egy biztonságosabb megoldást keresni a hazaútra.

Azonban az is megeshet, hogy a páciens egy eseményre szeretne eljutni, de egy tartós betegség miatt ezt megbízható szakemberek segítségével tenné meg.

A fentebb említett helyzetekben mind segítséget nyújtunk a betegeknek, hogy ők biztonságos környezetben és szakképzett személyzettel tehessék meg az előttük álló utat.

Megvárnak a betegszállítók a vizsgálat után?

Igény esetén betegszállítóink természetesen megvárják a pácienst és a hazautazásban is a segítségére vannak, ezt azonban már az időpont egyeztetésnél érdemes jelezni.

Ezen kívül pedig betegszállítóink a kórházon belül is támogatják a beteget. Segítünk a megfelelő osztály és terem megtalálásában, ahová a pácienst fel is kísérjük, ezen kívül pedig a gyógyszerek kiváltásában is számíthat ránk.

Célunk, hogy a betegszállítás első percétől a szolgáltatás utolsó percéig a beteg mellett álljunk és ott segítsünk, ahol csak tudunk. Szolgáltatásunk ágytól ágyig terjed, így betegeink gondos kezekben kezdhetik meg és fejezhetik be a kórházlátogatást.

Milyen egy betegszállító autó?

A hétköznapok során nem sokszor van lehetőségünk egy mentőautó vagy egy betegszállító autó belsejét megvizsgálni, így természetes, ha kíváncsiak vagyunk egy magán mentő berendezésére.

A magán betegszállítás szolgáltatásunkat mindig az erre a célra kialakított speciális járműveinkkel végezzük. Az autóban speciális rugózásának köszönhetően a beteg kényelmesen utazhat, akár vízszintes helyzetben is. Szintezhető fekvőágyunknak köszönhetően betegeink nyugodtan le tudnak az autóban feküdni, illetve fekvőbetegeket is probléma nélkül tudunk szállítani.

Milyen időpontban lehet a betegszállítást megrendelni?

Magán betegszállítás szolgáltatásunk a nap 24 órájában elérhető, így reggel, délután, de még az éjszakai órákban is nyugodtan meg lehet rendelni a betegszállítást.

A korai és a kései indulás egyáltalán nem jelent számunkra akadályt, hiszen egy külföldi kórházlátogatás esetében olykor ez elengedhetetlen, hogy a páciens időben, késés nélkül odaérjen a szükséges kezelésekre.

Hogyan lehet megrendelni a szolgáltatást?

Amennyiben Ön is szeretne magán betegszállítást igényelni, mindössze annyi a teendője, hogy felveszi velünk üzenetben vagy telefonon a kapcsolatot.

Ilyenkor egyeztetjük a legfontosabb információkat (a beteg állapota, a vizsgálat időpontja és címe, illetve a lakcím), majd a megbeszélt időben elmegyünk Önért az előre egyeztetett helyszínre – utána pedig együtt indulunk tovább az úti cél felé.

Keressen minket Ön is bátran megbízható magán betegszállításért!

Tartalom