Hogyan könnyíthetőek meg a kórházi látogatások az idősebb korosztály számára?

Mentő autó belülről

A kórházi látogatások elhanyagolhatatlanok – egy kontroll, egy fontos kezelés mind hozzájárulnak egészségünk megóvásához. Sokszor egy-egy időpontra heteket, akár hónapokat kell várni, így ezek az alkalmak rendkívüli prioritással bírnak, ami miatt semmiképpen sem szeretnénk lemaradni róluk.

Ha mégis elszalasztjuk a vizsgálat időpontját, akkor a várakozás újrakezdődik. Ez frusztrációval, tehetetlenséggel és elkeseredettséggel tölthet el bennünket, teljesen jogosan – pláne, ha csak az oda-és visszajutáson múlott az egész.

A magán betegszállítás kedvező megoldást nyújthat mindenki számára, aki nehezen tudja megoldani a kórházi látogatás kivitelezését.

Előfordulhat, hogy tömegközlekedéssel nem kivitelezhető a kórházba történő eljutás időben, vagy hogy a kezelés mellékhatásai mellett nem tanácsos az utat egyedül vagy autóval megtenni – ilyen esetben pedig szükség van egy biztonságos, hatékony megoldásra.

Egy korosztály, akit ez a probléma különösen érint

A járóbetegek között azonban van egy korosztály, akik számára a kezelésre, vizsgálatra való eljutás kifejezetten kihívást okoz.

Az idősebb korosztálynak különösképp akadhatnak nehézségei, ha el szeretnének jutni a kórházba. Való igaz, sokszor a család, ha segíteni kell, akkor igyekszik minden tőle telhetőt megtenni – a már felnőtt gyermek, vagy egy unoka, esetleg egy kedves rokon igyekszik az idős családtagot autóval elvinni a kórházba. 

Azonban vannak olyan helyzetek, amikor ez sajnálatos módon nem lehetséges.

Sokak elhagyták a szülőfalujukat vagy a szülővárosukat, amikor idősödő szüleitől külön költöztek. Ebben az esetben előfordulhat, hogy akár száz kilométer távolság is lehet az idős szülő és gyermek között, amiből adódóan a segítségnyújtás nehézséget okoz, vagy nem megoldható. 

Az eljutás pedig még ennél is nagyobb nehézséget okoz azok számára, akiknek a gyermekei vagy a rokonai külföldön élnek, vagy teljesen egyedül van. 

Háztól házig betegszállítás

A segítségkérés nem mindig egyszerű

Sok esetben az idős hozzátartozó nem ad hangot a problémájának, miszerint nehéz az eljutás a kórházba.

Emögött meghúzódhat többféle ok is, azonban sokszor jellemző, hogy a beteg bűntudatot érez, és emiatt nem kér segítséget.

Hiszen a gyermekekben a szülő képe – kortól függetlenül – mindig egy erős személy, akire mindig lehet számítani, aki mindig ott van mellette, ha baj van.

A szülőt pedig büszkeséggel tölti el, ha gyermekéről gondoskodhat és segíthet neki, hiszen egy szülő mindvégig szülő marad – így ha a szerepek megfordulnak, és a gyermeknek kell a gondoskodó és a segítő pozíciót betöltenie, akkor a szülőt ez csalódottsággal töltheti el. Mintha megbukott volna, mint szülő, hiszen ennek fordítva kéne lennie, neki kéne segítenie gyermekének, és nem fordítva – ebből következően pedig az idősödő rokon úgy dönt, hogy nem terheli a másikat. 

Fontos azonban megjegyezni, hogyha észleljük egy idős rokonunkon, hogy egyre nehezebb és komplikáltabb megoldani neki a kórházba való eljutást, akkor célszerű minél előbb orvosolni a problémát. A magán betegszállítás megannyi előnnyel jár, ami az idős korosztályt segíteni tudja az egészsége megőrzésében.

A magán betegszállítás előnyei – pontos és megbízható

Egy magán betegszállító cégnek a betegei és nekik az igényei a legfontosabbak.

Ha ilyen szolgáltatást vesz igénybe, akkor az autó garantáltan pontosan érkezik, így a beteg nem fog elkésni az adott kezelésről vagy vizsgálatról, illetve nincs buszhoz, vonathoz vagy más tömegközlekedési eszközhöz sem kötve – így a kellemetlen késésektől és várakozásoktól mentes lesz az utazás.

Nem kell azon aggódni, hogy mi történik, ha egy járat kimarad, sem buszmegállóban vagy az állomáson ácsorogni. A magán betegszállítással az utazás gördülékenyen és pontosan történik – ráadásul szolgáltatásunk bármikor elérhető, így a nap bármelyik időszakában hívhatóak vagyunk.

Mentő autók garázsban

Fő a biztonság

Vannak olyan kórházi kezelések, amik után veszélyes lehet egyedül utazni, mert balesetveszélyes lehet. Sokszor sajnos a kórházak nem tudják megoldani a hazajutást, és ha a beteg egyedül érkezett, akkor ez különösen nagy kockázatot jelenthet a számára. 

Ilyen esetben a magán betegszállítás különösen jó választásnak bizonyulhat, hiszen a biztonságos hazajutás garantált – a magán betegszállító autók modern felszereltsége minden eshetőségre képes megoldást nyújtani, így ha az utas úgy érzi, hogy például nehézkesen tud sétálni vagy talpon maradni, lehetősége van az autóban akár fekve is utazni. 

Empatikus, segítőkész személyzet

Egy kórházi látogatás sosem tartozik a legkedvesebb élmények közé. Minden vizsgálat jár valamennyi kényelmetlenséggel, netalántán fájdalommal is – ha pedig olyan kezelésen veszünk részt, amiben még soha nem volt részünk, természetes, hogy félelem is motoszkál bennünk.

Egy magán betegszállítás során nem csak a modern felszereltség, hanem az emberséges személyzet is ugyanolyan fontos.

Sok idős beteg, aki egyedül megy kórházba, félhet, szoronghat és kellemetlenül érezheti magát, ami teljesen természetes és érthető – hiszen egy ismeretlen helyzetbe csöppen, teljesen egyedül. 

Ilyenkor rendkívül fontos az empátia – egy ilyen stresszes helyzetben egy kedves, bátorító szó akár a világot is jelentheti. A betegszállító autóban képzett személyzet kíséri a beteget a kórházba, így akár a vizsgálat előtt felmerülő kérdéseket is alapos szakértelemmel meg tudják válaszolni, ami nyugalommal töltheti el a beteget. Elvégre vannak olyan helyzetek, amikor a legnagyobb lelki támaszt az adja, ha valaki validálja az érzéseinket. 

Mentőautó felszerelés bemutatása betegszállító által

Oda és vissza

A betegszállító kocsi nem csak az eljutásban, hanem a hazajutásban is ugyanúgy segít. Nem kell külön autót hívni, miután végzett a kórházban, ha kéri, mi megvárjuk Önt, és visszaszállítjuk otthonába – akár még a gyógyszer kiváltásában is segítünk. 

Forduljon Ön is bizalommal az MV Betegszállításhoz!

Ha Ön, vagy egy idős rokona hasonló cipőben jár, ne hezitáljon felvenni velünk a kapcsolatot

Egy kórházi látogatás nem egy kellemes élmény, azonban vannak helyzetek, amikor elengedhetetlenek. Az egészség és a fizikai jólét kockáztatása semmilyen esetben sem ajánlatos – ha az eljutás problémát okoz, mi segítünk. Szolgáltatásunkat nem csak kórházi vizsgálatokra való eljutáshoz tudja igénybe venni, ha egy fontos esemény, például egy esküvő az úti cél, ugyanúgy rendelkezésére állunk.

Együttérző, tisztelettudó személyzetünk a beteg kényelmét és igényeit helyezik előtérbe, legyen szó lelki támogatásról, kérdések megválaszolásáról, vagy gyógyszer kiváltásáról. 
Forduljon hozzánk bizalommal – nálunk garantáltan a beteg az első.

Tartalom