Fizetős betegszállítás: árak, szolgáltatások és gyakori kérdések

Ha még sosem vettünk igénybe fizetős betegszállítást, természetes, ha pár kérdés felmerül bennünk a szolgáltatással kapcsolatban.

Hogyan zajlik egy betegszállítás, mi a teendő a szolgáltatás megrendelése előtt? Miben másabb a magán szolgáltatás, hogy történik az árazás? Ebben a blogcikkben ezeket a kérdéseket járjuk körbe, miközben részletesen bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat cégünk szolgáltatásairól.

Fizetős betegszállítás árazása: ezzel érdemes számolni

Térítéses betegszállítás esetében többféleképp történhet a szolgáltatás árazása. A végösszeg erősen függ a levezetett távolságtól, az úti céltól (belföld vagy külföld), a várakozási időtől (amennyiben a beteg igényt tart rá) illetve az oxigén használattól, amennyiben azt a páciens kéri.

Budapest területén a szolgáltatásaink díja 15.000 és 20.000 forint között mozog, természetesen az út távolsága itt is mérvadó a végső ár meghatározásában. Emellett, ha vidékre és/vagy külföldre vezet az út, 400 forint/km árral dolgozunk, ez azonban nem tartalmazza az autópálya, a komp és az egyéb díjakat, amik az utazáshoz szükségesek. 

Pácienseinknek felajánljuk a lehetőséget, hogy egy-egy kezelés után megvárjuk őt, és segítünk a pontos, gyors és biztonságos hazajutásban, ebben az esetben minden megkezdett óra 9.000 forint.

Mi történik, ha le kell mondani a betegszállítást?

Előfordulhat, hogy a megbeszélt időpont valamiért mégsem megfelelő; érdemes odafigyelni, hogy az időpont lemondás fizetés kötelezettséggel járhat. Amennyiben a megrendelő 48 órán belül mondja le a betegszállítást, a lemondási költség a teljes szállítási ár 50%-a.

A szolgáltatás megrendelése: a kapcsolatfelvételtől a betegszállításig

Amennyiben szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, nincs más teendője, mint felvenni velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailen vagy a megrendelő űrlapon keresztül.

Előzetesen egyeztetjük a személyes adatokat, majd a címet, ahová az előre megbeszélt időpontban Önért menni fogunk. Ezután érdeklődünk a beteg egészségügyi állapotáról, hogy a lehető legalaposabban fel tudjunk készülni a betegszállításra, ugyanis fekvőbetegeknek és mozgáskorlátozott pácienseknek is gond nélkül segítünk. Az egyeztetés alatt kitérünk arra is, hogy a páciens tart-e igényt arra, hogy a kezelés után megvárjuk és hazavigyük, vagy csak egyszeri utazásra szeretné megrendelni a szolgáltatást. 

Végezetül pedig egyeztetjük az úti cél pontos címét. Miután a szolgáltatás megrendelésre került, az utazás napjáig Önnek nincs más teendője. A betegszállítás napján kérjük, hogy összecsomagolva, ha pedig fekvőbeteg, szállítható állapotban várja kollégáink megérkezését az utazás gördülékenysége érdekében! 


A betegszállítást minden esetben korszerű, fertőtlenített és igényes betegszállító autókkal végezzük: a járművekben szintezhető fekvőágy és speciális hordszék is található, emellett a beteg kényelmét igény szerint használható pokrócokkal igyekszünk elősegíteni.

Minden esetben képzett betegszállító személyzet kíséri a pácienst, kollégáink pedig odaadással, tisztelettel és páratlan empátiával fordulnak minden egyes ügyfél felé.

Gyakori kérdések a fizetős betegszállításhoz kapcsolódóan

Vannak kérdések, amik gyakran felmerülnek egy-egy betegszállítás előtt vagy közben. Igyekeztünk összeszedni azokat, amiket pácienseink az átlagnál többször érdeklődnek meg tőlünk.

Hogyan tudok fizetni a szolgáltatásért?

A szolgáltatást lehet azonnal, bannkkártyával fizetni, de egészségpénztáron keresztül is lehetséges a fizetés.

Miben másabb a fizetős betegszállítás?

Az állami betegszállítással ellentétben egyedül utazik a járműben (igény szerint kísérővel), az indulást és az érkezést az Ön igényeihez igazítjuk. Személyre szabottabb szolgáltatást kínálunk, ahol Önnek nem kell kompromisszumokat kötnie.

Milyen időpontokban vállalnak betegszállítást?

Szolgáltatásunk 0-24 elérhető, ünnepnapokon és hétvégén is, így akár a késő esti órákban és Önért megyünk, akár külföldre is vállalunk betegszállítást.

Ki rendelhet fizetős betegszállítást?

Fizetős betegszállítást bárki rendelhet; nem szükséges külön orvosi beutaló, szolgáltatásaink mindenki számára elérhetőek.

Csak kórházakba lehet betegszállítást kérni?

Egészségügyi intézményeken kívül betegtaxi szolgáltatásunkkal segítünk eljutni családi rendezvényekre, esküvőre, de akár az ügyintézésben is segítséget nyújtunk.

Készen állunk Önnek is segíteni

Szolgáltatásunkkal készen állunk Önnek vagy hozzátartozójának is kimagasló, pontos és gondoskodó segítséget nyújtani, hogy a kórházi kezelésekre időben, késés nélkül eljusson. A szolgáltatás megrendeléséért vagy bővebb információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tartalom